Buurkracht Klein Brabant heeft voor Klein Brabant, Taxandrialaan, Oisterwijkstraat en Markiezaat een Buurtpreventie Whatsapp-Alert aangemaakt. De naam van de app is Veilig Klein Brabant. Gemeente Vught heeft dit initiatief gesteund door bordjes bij de invalswegen van de wijk te plaatsen.

WA Alert

Naast het feit dat wij regelmatig de vraag kregen zagen we uiteindelijk de noodzaak in toen een medebewoonster in november 2015 door een kaartverkoper is aangerand. Via social media hebben zij en haar man dit direct kenbaar gemaakt en een attente medebewoner las dat en heeft de politie gewaarschuwd. Binnen een uur is de dader in de Rouppe v.d. Voortlaan aangehouden.

In april 2016 hebben ‘vreemden’ in Klein Brabant aangebeld met de vraag of er een poes is gevonden. Een medebewoner vond het verdacht en heeft dit direct op de zojuist aangemaakte Buurkracht Whatsapp-Alert geplaatst. Snel daarna zijn deze personen door de politie in de wijk opgepakt voor ondervraging.boef

WhatsApp-Alert groepen zijn extra ogen en oren voor de politie en hiermee kun je verdachte situaties delen met de bewoners in jouw wijk. Opvallende situaties waarbij je je afvraagt of ze wel kloppen; is het wel oké? Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde aanranding, (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling.

Voor levensbedreigende of gevaarlijke situaties is de WhatsApp-Alert NIET bedoeld!

In deze situaties DIENT ALTIJD METEEN 112 GEBELD TE WORDEN!  

 

(Voor meer informatie over hoe 112 werkt zie o.a. de website over de AED Klein Brabanthttp://aedkbv.simplesite.com/441067977)

Ben je overtuigd van het nut van de Whatsapp-Alert Veilig Klein Brabant en wil  je ook aangesloten worden? Vul dan het contactformulier in en vermeld daarin je NAW, je e-mailadres en uiteraard je 06-nummer.

Een handleiding zal eerst worden toegestuurd waarna op de eerstvolgende zaterdag daarop rond 12:00 uur de nieuwkomer(s) zal (zullen) worden toegevoegd. Dit om onrust op de Whatsapp-Alert te voorkomen.

Inmiddels zijn ruim 100 deelnemers aangesloten. De Buurkracht Whatsapp-Alert is een STILLE APP-GROEP en GEEN LEVENDIGE APP-GROEP. Helaas is in het verleden een enkeling in de fout gegaan. Jammer dat er bewoners zijn die dan op de app negatief reageren en vervolgens de app verlaten. De betreffende ‘zondaar’ wordt na een fout(je) direct persoonlijk benaderd door de beheerder(s) en behoeft niet door medebewoners nog eens afgestraft te worden.

Bedankjes, duimpjesDuim omhoog , OK en dat soort dingen kunnen daarna wel eventueel naar het mailadres worden gestuurd.

Deelnemers in de Whatsapp-groep zien alleen een telefoonnummer en geen naam mits het een bekende betreft die in je eigen adressenbestand staat vermeld. Bij de beheerder(s) worden alle namen wél zichtbaar.

Succes! Mochten er nog vragen zijn of tips horen wij dat graag. 

Jeff Fransz (Kl.Br. 94), Lex van Rheenen (Kl.Br 103) en Rob Borgsteijn (Kl.Br. 195)